VI Majstorske radionice u Italiji u gradu Anakapri

U organizaciji udruženja „Concertato“,čija je urednica pijanistkinja Veronika Koprivica,i ove godine organizovan je šesti po redu master-klas u italijanskom gradu Anakapriju, na ostrvu Kapri u Napuljskom zalivu. Majstorske radioniceposvećene mladim i talentovanim izvođačima gudačkih i duvačkih instrumenata, kao i klavira,održaće se u dve sesije od 12.do 25.jula 2023.godine. Pored solo izvođača mogu da učestvuju i kamerni sastavi.

Tokom devet dana mladi umetnici će imati priliku da usavrše svoje izvođačko umeće u saradnji sa svetski priznatimi iskusnim profesorima,koji će mladim izvođačima razvijati umetničku izražajnost kroz ekspresivnost, improvizaciju i tehničko izvođaštvo. Plan i program rada osmišljen je tako da svaki učesnik pohađa četiri časa od sat vremena sa izabranim predavačem. Predviđeno je da nastava bude realizovana svakog drugog dana kako bi učenici u međuvremenu mogli da vežbaju na raspoloživim lokacijama.

Ove godine se među predavačima za klavir i kamerna muziku nalazeLeon Livšin, Veronika Koprivica; za violinu i kamernu muziku angažovani su Dmitrij Berlinski iJan van Rensburg; violončelo predaje Johan Stern,a violu Nora Romanov Švarcberg i Simonide Brakoni;od duvačkih instrumenata klarinet predaje Anton Dresler,a trombon Elijas Fejngerš.

  • Učesnicima je omogućen besplatan ulaz na koncerte, resitale i druge događaje organizovane tokom master-klasa. Biće organizovane jutarnje šetnje, časovi joge, kao vid brige o psihičkoj i fizičkoj kondiciji.

Predviđeni su večernji koncerti s profesorima. Moći ćete da slušate renomirane muzičare, da svirate, razgovarate i razmenjujete ideje sa ostalim učesnicima. Svi koncerti će biti deljeni na kanalima društvenih mreža „Concertato“.

U ovom izdanju dostupne su dve sesije:

Prva nedelja od 12.do 19.jula 2023.godine

  • Dmitrij Berlinski – violina/kamerna muzika
  • Leon Livšin – klavir/kamerna muzika
  • Anton Dresler – klarinet/kamerna muzika

Druga nedelja od 17.do 25.jula 2023. godine

  • Johan Stern – violončelo/kamerna muzika
  • Jan van Rensburg – violina
  • Veronika Koprivica – klavir/kamerna muzika

U periodu od 17. do 21. jula 2023.

  • Elijas Fajngerš – trombon

Detaljnije informacije, kao i prijave za majsorske radionice, možete pogledati na adresi:www.concertato.com